Nee, blanco of niet

160321_ReferendumSpotprent Volkskrant … met v.l.n.r. Jan Roos (Geen Peil), Harry van Bommel (SP), Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Geen Peil) … de gangmakers inzake het Oekraïnereferendum … ‘links’ en ‘rechts’ verenigd in het ‘Nee-kamp’ … al zijn de argumenten tussen beide stromingen sterk verschillend, het geeft een ongemakkelijk gevoel als linkse jongen … de vraag is hoe sterk de inhoud van links en rechts uit de verf komt … en dan het ‘Ja-kamp’ roept bij monde van minister Asscher (PvdA) op om vooral te stemmen, want volgens peilingen zou het Nee-kamp winnen en voldoen aan het minimale percentage om de regering de ‘niet bindende’ uitslag uit te laten voeren … de overeenkomst met Oekraïne komt/is er toch wel … als democraat maak ik altijd gebruik van mijn stemrecht, maar nu is het een kwestie van moet de stempas wel of niet in de kattenbak … nog nooit heb ik getwijfeld over wie of wat mijn stem krijgt … toch maar ‘nee’ of ‘blanco’ of ‘niet’? … ‘ja’ krijgen ze niet van mij … pffff …