Geen kustbebouwing?

Kustbebouwing - Willem CroeseDat duinen kwetsbaar kunnen zijn is vast geen nieuws. Wij moeten wat mij betreft dan ook zuinig zijn op de duinen, bovendien hebben ze een beschermende functie om het land niet met zeewater onder te laten lopen.

Kustbebouwing - Willem CroeseMinister Schultz (VVD) had andere plannen met de Nederlandse kust, namelijk laat de stranden en duinen maar bebouwen met vakantiewoningen en dergelijke. Zij ging onder meer uit van de stelling dat dan niet ieder jaar weer de strandhuisjes opgebouwd moeten worden. Natuurbeschermers stonden terecht op hun achterste poten, want van de natuur moet je afblijven en zeker niet volgooien met stenen en asfalt.

Kustbebouwing - Willem CroeseIn Wijk aan Zee worden de voorbereidingen getroffen voor het toeristenindustrie die op 1 april begint.

Kustbebouwing - Willem CroeseEn daar heb je veel zand voor nodig, in ieder geval dat de tijdelijke behuizing hoog genoeg staat om niet onder water te lopen.

Kustbebouwing - Willem CroeseNRC Handelsblad publiceerde op 16 februari een tweetal artikelen over de kustbebouwing. (Klik op het plaatje voor een PDF-versie van dit artikel)

Kustbebouwing - Willem CroeseDe kop zegt het al ‘De onstuitbare opmars van de duinchalets’. Jawel hoor de plannen van Schultz waren zogenaamd van tafel af, maar veel kustgemeenten lopen al lang op de troepen vooruit. Het zal toch niet waar zijn dat de prachtige stranden en duinen naar de knoppen gaan door dit mallotige VVD-beleid? (Klik op het plaatje voor een PDF-versie van dit artikel)