Jeugdsentiment

Feniksschool Zaandam - Willem Croese
Ik moest en zou nog een stukje gebouw van de voormalige Feniksschool in Zaandam fotograferen. Het werd geen makkelijke opgave, want er staan hekken om het complex. Stoere mannen slopen klas voor klas. Vandaag stond dit lokaal nog overeind en ik kon het niet laten om de muur met schitterende graffiti vast te leggen. Mijn camera hing over het hek heen en uit de losse pols is dit het resultaat, dat morgen verleden tijd is.

Het is vreemd dat je één van de eerste leerlingen was in 1971 toen het gebouw geopend werd en dat nu het pand met de grond gelijk gemaakt wordt.

3 reacties

  1. Ja, die blog kende ik al en ik heb een correspondentie gehad met de schrijver omdat er veel feitelijke onjuistheden in dat stuk staan. Overigens een verrassende reactie van jou.

Reacties zijn gesloten.