#ikbenwillem

Bernard 'Willem' Holtrop
Bernard ‘Willem’ Holtrop – Fotobron: de Volkskrant

Uitspraak Bernard ‘Willem’ Holtrop in De Morgen:

“Wij kotsen op al die mensen die plots onze vrienden zijn”


Wie een beetje gezond verstand heeft begrijpt wel dat wat van de week in Parijs en omgeving is gebeurd zonder meer ‘idioot’ is. Een stel verknipte figuren vond het nodig de boel op scherp te zetten om vervolgens de nodige levens van mensen letterlijk aan flarden te knallen.

Het redactielokaal van Charlie Hebdo werd betreden door twee mafketels die hun Kalashnikovs leegschoten op het personeel om het blad te ‘vermoorden’; een bekende van de twee gestoorden moest ook nog even dood en verderf zaaien in een supermarkt van een Joodse eigenaar; en tenslotte lieten de aanstichters van dit alles zich als ‘martelaren’ doodschieten in Dammartin-en-Goële (een plaatsje bij Parijs).

De ‘vrije mening’ kapotmaken wordt terecht veroordeeld, maar dat gedweep van Jan en alleman met #jesuischarlie is voor cartoonist Bernard ‘Willem’ Holtrop (o.a. Charlie Hebdo) om te kotsen. Hij heeft helemaal gelijk, want veel van die mensen hadden niks met het blad Charlie Hebdo. Rechtse krachten als Jean-Marie LePen, Bart de Wever en Geert Wilders proberen er een walgelijk politiek slaatje uit te slaan.

Voor zover je over lefgozers mag spreken dan is Holtrop er wel eentje, want hij gaat gewoon door met zijn werk, lacht om zijn ‘nieuwe’ vrienden, wil geen beveiliging, dus daarom wat mij betreft #ikbenwillem.

Willem Croese


2 reacties

Reacties zijn gesloten.