Houd Amandelbloesem open

Houd Amandelbloesem open - Willem CroeseHet rommelt op zijn zachtst gezegd in sociaal Nederland. De Participatie- en Zorgwet zijn van kracht vanaf 1 januari 2015 en die worden uitgevoerd met aanzienlijk minder geld voor de zorg, minder personeel, enzovoorts. Ook de zorg in verzorgingshuizen staat op het spel en zelfs sluiting van die huizen zoals ‘De Amandelbloesem‘ in Wormerveer. De SP Zaanstreek riep op tot actie.

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseRuim vijftig mensen gaven vandaag gehoor aan de oproep van de Zaanse socialisten. SP-Zaanstad raadslid Evert Hartog sprak de actievoerders en bewoners toe voor de ingang van het verzorgingshuis aan de Vinkenstraat in Wormerveer.

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseSluiten van verzorgingshuizen en ouderen verplicht laten verhuizen is voor de SP’ers uit den boze.

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseNa de toespraak van Evert Hartog trokken de demonstranten naar het Wormerveerse marktplein om daar hun standpunten uit te venten.

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseEvert Hartog: “Houd de Amandelbloesem open”

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseSP-actievoerders op het Marktplein van Wormerveer

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseOok SP-Zaanstad fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer sprak het publiek toe en hij moedigde vooral de actievoerders aan door te gaan: “Jullie zijn sterk!”

Houd de Amandelbloesem open - Willem CroeseCabaretier Youp van ‘t Hek schreef een prachtige column over de stand van zaken in de zorg, ‘Bejaardenindustrie‘ is de kop van zijn stuk in de NRC van zaterdag 8 november. Hij roept zelfs op tot revolutie en dan wel ‘NU’, alsof het allemaal zo moet zijn vanuit de Amsterdamse grachtengordel en vanaf het Wormerveerse Marktplein.