Verdwaalde Hollander weer thuis

De Hollander - Willem CroeseNa een wandeling in het Deelerwoud kwam ik met mijn honden weer bij de auto, waar ik deze hond vond, het is een Hollander. Ik vroeg voorbijgangers of men misschien wist van wie de hond is. Niemand wist dat.

Een stel behulpzame joggers zocht het telefoonnummer op van Natuurmonumenten met een smartphone (ik heb er geen), zij vonden het en belden. De medewerker van de natuurorganisatie (eigenaar van het Deelerwoud) had geen belangstelling en vond dat de hond maar los moest lopen. Een vreemde redenatie omdat de viervoeter onaangelijnd het natuurgebied betrad waar herten, vossen, zwijnen en vele andere dieren hun territorium hebben, dus dan maar de Dierenambulance bellen.

Ik moest mijn gegevens verstrekken. Verder werd mij verteld dat de hond opgehaald zou worden, maar dat het wel ‘even’ kon duren. Anderhalf uur later kwam het ambulancepersoneel met hun wagen. De Hollander werd gescand en daarna in de auto geleid. De chip leverde informatie op over de eigenaar die niet veel verderop in een boerderij woont. De hond was losgebroken, maar werd ‘vlug’ teruggebracht naar de boer in kwestie.

De Hollander - Willem CroeseDe Hollander vond mijn Mechelaars zeer interessant

De Hollander - Willem CroeseWachten op de Dierenambulance