Duncan Street – Baptized By The Blues

Leestijd: 2 minuten

Duncan Street

Duncan Street
Baptized By The Blues
Eigen Beheer

Laten wij maar meteen met de deur in huis vallen, het duo ‘Duncan Street’ heeft met de cd ‘Baptized By The Blues’ werk afgeleverd waar je als bluesliefhebber blij van wordt. Dave Duncan en Stan Street hebben elkaar leren kennen in Clarksdale Mississippi. Duncan speelt gitaar en Dobro, Street bluesharp, drums en saxofoon, en de heren bedienen hun stembanden om zo hun muziek ten gehore te brengen. Op één cover na van Muddy Waters ‘I Be’s Troubled’ zijn alle songs door deze muzikanten geschreven. En gezegd moet worden niet onverdienstelijk. Het titelnummer ‘Baptized By The Blues’ is een ode aan de blues, althans zoals deze mannen het beleven met Delta en grote namen uit de blueswereld. Zij doen dit alles vol passie en met een opzwepend tempo. Er is geen nummer op deze schijf te vinden dat de geoefende luisteraar doet vervelen. Dave en Stan weten samen een uitermate goed muzikaal niveau te presenteren met humor maar ook met ernst. De afsluiter ‘The Blues Comes In All Colors’ is in feite een afrekening met degenen die beweren dat blues alleen zwart is. Tja, waarom zouden mensen met een ander kleur het niet kunnen? Zoals veel evolueert, zo gaat de blues ook verder. Een schitterend statement. Wat ook zo mooi is, is de livesound die het duo neer heeft gezet in de studio. Het is werkelijk alsof Duncan en Street op het podium zitten en voor jou alleen spelen. Dit is echt smullen.

Willem Croese

Gepubliceerd: Back To The Roots