Kermisverlof

Leestijd: < 1 minuut

Hondenkermis - Willem Croese

Ze is weer op Zaanse bodem voor een logeerpartijtje. De Volendamse viervoeter ‘Het Witte Bolletje’ ontloopt hiermee de kermis van het palingdorp.
Het ‘vrouwtje’ is helemaal klaar voor vier dagen aan de rol met haar groep, zo noemen ze dat daar wanneer er gestapt wordt. Zonder er bij te horen tijdens dit festijn ben je nergens, dus zwalken vanaf vandaag luidruchtige Volendammers in groepsverband over De Dijk. Kletsen, dansen, flirten en vooral veel drank zijn ongeveer de ingrediënten waaraan de kermisgangers voldoen.
Het ‘baasje’ – een rasechte Volendammer – houdt het dit jaar voor gezien. Vanavond ontvlucht hij letterlijk zijn dorp met het vliegtuig naar een zonnige bestemming in Verweggistan waar andere indrukken opgedaan worden. De badplaats die hij daar bezoekt wordt omschreven als een ‘openluchtmuseum’ en dat doet toch ook wel aan Volendam denken, maar het verschil is dat het palingdorp niet de eigenschappen heeft van een ‘piratenstad. Kortom daar ver weg valt wel wat te zien.
En dan heeft ‘Het Witte Bolletje’ zo haar eigen vertier, namelijk een ‘hondenkermis’ met de twee Belgische meiden in Zaandam. Iedereen blij!